kolmapäev, mai 16, 2012

Köler Prize 2012

Avamine 28.04.2012 EKKMis
Fotod: Reimo Võsa-Tangsoo
Kommenteeris: Maarin Mürk

Varakevadine melu EKKMi esisel.
Kevadekuulutajana pakub EKKM hoov Hobusepea tänavale kahtlemata konkurentsi!

Seltskond ja sigaretid



Päris tihe tunglemine. Nagu ütles Anders Härm hiljuti Facebookis: "No kõik ju ammu teavad, et Eesti kõige ihaldusväärsem kunstipreemia on Köler Prize :)". Ja seda statementi laikis koheselt 5 inimest! Kohale on tulnud ilmselgelt palju rohkem.

Esiplaanil lõvilakaga malbelt maha vaatamas nominent Margus Tamm (kes on ühtlasi ka Artishoki homie, eksole), ümbritsetuna noorte maalikunstnike Marta Stratskase ja Maria Aderiga... mulle tundub, et natuke paistab veel ühte noort maalikunstnikku, nimelt Kristi Kongit.

Nominendi Margus Tamme asemel on nüüd fookuses Marta Stratskas. Real talk!

Stratskas vaatab ülevalt alla ühele teisele selle aasta nominentidest, Marko Mäetammele. Ja midagi on, mis Margus Tammele sellel hetkel ei meeldi...

Uuuh, milline kergendus!


Too cool to be true - üks nomineeritud Johnsonitest aka Indrek Köster

Tõsine Mark Raidpere - näituse avamise melu ei ole ilmselgelt nakanud.

Kohtusid kergmantlid, poolpikad soengud ja A4 formaadis nahkkotid. Gregor Taul ja Rebeka Põldsam.

EKKMi kuraator Anders Härm eskordib kohale Kultuuriministeeriumi kunstninõuniku Maria-Kristiina Soomre. Kuigi minu meelest ei ole kahtlust, et MK ilma selle suunava embuseta oleks ka ise tee Köler Prizei näituseni leidnud, siis parem ikka karta kui kahetseda!

Kuumad ja karastavad joogid on sel hooajal kliimat silmas pidades näituseavamistel sobilikumad aksessuaarid kui veinpokaal.

Lõbusa avamise pinna all on siiski hoomatavad süngemad toonid. Inimesed lahkuvad, noored, eluterved, jalgratastega (mis oleks veel parem nooruse ja elutervuse sümbol?) ning neile jääb läbi traataia järele vaatama mingi tume vari kahtlaselt žestikuleerimas. Te kõik olete nupust nikastanud?!

Denes Farkase, Karli Luige ja tulbid on haarnud endasse pehme must DARKNESS, DARK!

Tumedusest küünitavad välja valguse poole Neeme Külm ja................

Kommentaare ei ole: